Autot. Paholaisen kosto ihmiskunnalle tanhuamisesta.

Autot on hanurista

Ne jotka tunnette mut, tiedätte että mä vaihdan autoa usein. Kilsoja tulee vuositasolla n 70.000km, joten vietän ison osan päivästäni autossa. Nyt oli taas aika vaihtaa kulkinetta. Mutta mihin? Mulla on ollut halpoja autoja, ja mulla on ollut kalliimpia autoja. Kaikissa sama juttu. Jos jotain pitää korjata, se on aina tonnin remppa. Aina. Mulla oli Volvo XC70, tonnin remppa aina kun jotain meni. Mulla oli tonnin maksanut Mersu, tonnin remppa, mutta siihen toki oli monta halvempaakin. Neljän tonnin Skoda, sama juttu. Tuntuu että aina sama juttu. Jos jotain pitää korjata, siihen menee aina tonni. Oikein jos käy tuuri, menee kaks.

Autot on sellainen välttämätön paha mun työssäni. Mutta mä RAKASTAN autoja. Ja olen kiinnostunut niistä. Hulluuteen saakka. Mutta samalla mä vihaan sitä, että joku paikka on rikki. Mä inhoan erityisesti kaikenlaisia kilkattavia ja nitkuttavia ääniä. Koska jos rouva kuulee ne autossa, ne resonoi niin pahasti meidän keittiön pöydän ääreen…

Kia

Mulla oli hetken KIA Sorento. Upea auto. Ja isot autot on mun heikkouteni. Sorenton hommasin, koska halusin maasturin. Ja koska sellaisen halusin, oli sellainen PAKKO saada. Hieno nahkapenkeillä oleva automaattivaihteinen valtamerilaiva. Ja sitä se nimenomaan oli. Tykkään isoista autoista, mutta tämä alkoi olemaan jo vähän hankala. Mutta siltin tykkäsin siitä. Mutta kulutus. Se oli myös ison auton kulutus.

Volvo

Seuraavaksi päätin hommata jonkin parin tonnin kulkineen. Turhalta tuntui maksaa kallista hintaa autosta, jonka arvo tippuu hirveää vauhtia, jos samaan aikaan maksan remonteista aina tonnin per laaki. Pihaan ilmeistyi Volvo V70, kilsoja 430tkm, ja lisävarusteita kivasti. Ja kaikki toimi. LISÄvarusteet siis. Mutta vakiot ei. Varsinkin näin talvisaikaan saattaa tökkiä pidemmän päälle se, ettei lämmityslaite toimi. Tai toimii kunnes moottori lämpiää. Sen jälkeen ei puhalla mistään mitään vaikka puhallinmoottori puhaltaa täysillä.

Se on kuulkaa mielenkiintoinen tilanne kun Volvo-korjaamolla ikänsä Volvoja korjannut korjaaja alkaa raapimaan hämmentyneenä päätään kun ei ole käsitystäkään että missä olis vika… Omassa päässä menee taas vaan €uron kuvat, ja lähinnä mietin vaan että kuinka monta tonnia tämäkin taas maksaa. Päätettiin ottaa aikalisä, ja pohtia oikeaa lähestymistä. Ja mä laitan paksumpaa takkia päälle. ja alan miettimään että mitä tehdään noille ajovaloille. Mutta onneks lisävarusteet toimii.

Tesla

Kävin vähän aikaa sitten tekemässä virheen. Kävin koeajamassa Teslan. Voi morjens. Ei olis pitänyt. Mutta toisaaltaan. Epäilen että jos siihen tulis vikaa, siihen ei enään tonni riittäis… Saattais maksaa pelkkä remppa enemmän mitä mun Volvoni.

Onnittelut . . .

Ja sit mä saan mailin… Mä uskallan kertoa tästä sit lisää kun pystyn tähän koskettamaan käsilläni. Mutta sain viikko sitten mailin joka alkoi näin: ” Hei Sampsa, Sinä valikoiduit … kampanjamme voittajaksi! Onneksi olkoon!” WHAT!?!?!?!? Kerron tästä ens viikolla lisää. Nyt ei uskalla… Tää on hyvä juttu… Ihan mieletön… ;)

 

Halailkaa toisianne!

-Sampsa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *