Pikkujoulut esiintyjän silmin.

Pikkujoulukausi on taas käsillä ja siellä on mukana esiintyjiä. Koomikoita, mentalisteja, taikureita, bändejä, dj:tä jne.

Tässä muutamia huomioita eri juhlijoista esiintyjän puolelta.

Hermoilija. Tämä, useimmiten naispuolinen ihminen, on joko jostain käsittämättömästä syystä itse ilmoittautunut vapaaehtoiseksi järjestämään juhlat, tai hänelle on kerrottu että hän haluaa olla vapaaehtoinen. Menee noin kolmea sataa ympäri juhlatilaa, sitä ennen soittanut viimeisen kolmen viikon aikana päivittäin juontajalle ja bändille sekä kaikille catering-ihmisille kaikista asioista. Mahtava tyyppi, eikä osaa rentoutua ennen kuin juhlat ovat ohi. Saattaa olla humalassa.

Insinööri. Insinööri tulee paikalle arvostelemaan. ”ite olisin kyllä tehnyt toisin”, ja kun jokin paikka tarvitsee esim it-osaamista, niin suurieleisesti saapuu paikalle. Nörtit on tämän maailman voiteluöljy ja he ikävä kyllä useimmiten tietävät sen. Ainut asia minkä insinöörikin myöntyy ettei osaa, on tanssiminen.

Heiluja. Tulee etuovesta koko karmien leveydeltä sisään humalan vuoksi, vaikka on vasta saapumassa juhliin. Avaa varmuuden vuoksi molemmat puolet kaksoisovista, että varmasti osuu oviaukkoon. On aloittanut jo aamupäivällä, koska on päättänyt kertoa Hermoilijalle että tällä on ihana tukka. On kuitenkin hyvällä mielellä paikalla. Hakeutuu laumaan, koska on kuullut älyttömän hyvän joulupukkivitsin, jota kertoo koko illan kaikille. Illan mittaan myös kaiuttimelle ja eteisen jukkapalmulle.

Tässä vaiheessa insinööri arvostelee paheksuvasti Heilujan käytöstä.

Känkkis. Heilujan vihaisempi versio. Sisääntullessaan on iloinen siitä, että heiluja on mennyt edeltä ja avannut molemmat ovet, että hänkin osuu oviaukosta. On myös aloittanut jo aamupäivällä, mutta eri syystä. Känkkis on päättänyt, että kertoo esimiehelleen sen kaiken mitä osastollaan on pielessä. Ja samalla kertoo sen mitä kaikilla muillakin osastoilla on pielessä. Ja varmuuden vuoksi myös sen mitä esimiehessä on pielessä. Känkkis liikkuu useimmiten yksin, ja päätyy varmimmin jo ennen ruokailua käsirysyyn järjestyksenvalvojaksi luulemansa eteisen muovisen jukkapalmun kanssa. Ja häviää. Jonka jälkeen Heiluja tulee auttamaan Känkkistä ylös ja päätyy itsekin saman jukkapalmun alle. Muovipuu 2, juhlijat 0.

Bilehile. Naaraspuolinen bilehile on panostanut pukeutumiseensa. On glitteriä ja helyä. Tanssii jo eteisessä, ja viettää koko illan tanssilattialla. Käy syömässä välillä ja yrittää houkutella kaikkia kaverit mukaan. Ei tarvitse viinaa pitääkseen hauskaa. Punaviini riittää. Jossain vaiheessa suuttuu työkavereilleen, kun kukaan ei tanssi hänen kanssaan, vaikka koko illan joku on ollut hänen kanssaan tanssilattialla. Mukaan lukien Heiluja, joka haluaa kertoa vitsin.

Urospuolinen bilehile on myös himotanssija. Ja on hyvä siinä. Ja siksi kaikki muut miehet epäilevät hänen seksuaalista suuntautumistaan. Ja koska haluaa kuunnella Duran Durania. Myöskään käsiin liimattu glitter vaikuttaa asiaan. Mutta on salaa vähän ihastunut naaraspuoliseen bilehileeseen.

Pomo. Pomo on saapunut paikalle maksamaan. Ja se ärsyttää häntä. Mutta koska se järkyttävän kallis konsultti viime kesänä sanoi, että juhlat tekevät hyvää työntekijän tehokkuudelle, on järjestänyt juhlat. Mutta drinkkilippuja antoi kaikille vain kolme. Pomoja on kaksi alakategoriaa. 1) joko poistuu hiljaa paikalta, ennen kuin Känkkis saa sanottua sanansa osastopäällikölle ja tajuaa että paikallahan on isompikin päällikkö,  tai 2) ottaa viinaa kaksin käsin ja haukkuu koko logistiikan porukan laiskoiksi ja ulos mennessään kaatuu eteisen lattialle maanneeseen jukkapalmuun. Muovipuu 3, juhlijat 0.

Känkkis meinaa tukehtua olueeseen kun näkee tämän ja nauraa niin että tulee nenästä vaahtoa. Insinööriäkin huvittaa ja hän hymyilee ensimmäisen kerran koko illan aikana. Heiluja on unohtanut nostaa housunsa kun tulee vessasta.

Prinsessa. Saapuu paikalle muttei halua juhlia. Istuu todennäköisesti nurkassa itsekseen, vesilasin kanssa. Lähtee melko pian ruokailun jälkeen, koska Heiluja kertoi hänelle typerän joulupukki-vitsin.

Riku. Riku on tullut paikalle, istuu koko illan selvinpäin. Kuuntelee Heilujan vitsin 38 kertaa illan aikana, samalla kun nostaa tämän housuja. Käy rauhoittamassa känkkiksen ennen neljättä kähinää jukkapalmun kanssa. Kuiskaa pomolle, että olisko jo aika mennä kotiin ennen kuin känkkis näkee pomon. Kertoo bilehileelle missä DJ-koppi on, että tämä saa toivottua mieleistään musiikkia. Nostaa jukkapalmun pystyyn 13 kertaa illan aikana. Riku on se, joka seuraavat kaksi viikkoa hymyilee salaperäisesti, koska muistaa kaiken mitä juhlissa on tapahtunut, ja muilla on vain hataria mielikuvia. Muut vähän karttelevät Rikua tämän ajan, koska tuo hymy on sen verran karmiva ja omat muistikuvat kertovat omaa karua kieltään.

Nämä ovat tietenkin vain kuvitteellisia henkilöitä ja tapahtumia. Kysykää vaikka työpaikkanne omalta Rikulta. Jukkapalmu lopulta muuten voitti 6-1…

Hyvää pikkujouluaikaa kaikille.

 

Halailkaa toisianne!

-Sampsa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *