Flunssa. Ja ammattiauttajien tarve.

Miesflunssa. Pahin tauti sitten ebolan ja mustan ruton. Tästä on muuten jopa tutkimuksia, miten tietyt flunssavirukset vaikuttaa miehiin pahemmin mitä naisiin. Mulla alkaa kuitenkin olemaan pikkujoulukeikat tehtynä ja se on joka vuosi sama homma. Viimeisellä viikolla iskee hirveä miesflunssa. Tämä on kuitenkin ollut raskas viikko muutenkin. Yksi ystäväni oli juoksemassa junan alle, sain hänet puhuttua ammattiauttajalle, ja toinen ystäväni sai masennus diagnoosin.

Mulla on SUURI etuoikeus olla tän kaltaisten ystävien tukena. Se on mulle kunnia. Olen asiasta erittäin ylpeä ja yksi syy siihen on varmasti tämä mun läpikäymäni sairaus ja sen kanssa ”kaapista tulo”. Puhun asiasta paljon ja mielelläni. Tai no en mielelläni, se on joka kerta yhtä raskasta avata tilanne uudelleen. Se on kuitenkin mahdollistanut sen että ihmiset uskaltaa kertoa mulle omasta tilanteestaan. Muistutan kuitenkin aina etten ole lääkäri tai terapeutti jne. Olen stand up -koomikko ja mies. Mutta kuuntelen jos tarvetta sille on.

Jälleen kerran sain kuitenkin huomata sen saman virheen minkä KAIKKI masennukseen sairastuneet tekevät. Minä mukaan lukien. Me yritetään olla tehokkaita sairastajia. Mä avaan tätä ens viikolla lisää, nyt meen lepäämään ja nukkumaan tätä flunssaa pois.

Halailkaa toisianne!

-Sampsa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *