Ensilumi

Viikonloppuna tuli taas ajettua. Oli keikkaa Nokialla, Vantaalla ja Vaasassa. Tää työ on välillä todella raskasta, mutta älä ymmärrä väärin! En valita! Rakastan työtäni, mutta siltin se on joskus raskasta. Olen vähän kipeänä, ja siksi ehkä voimat vähän poissa. Ja se vaikuttaa kaikkeen. Kun ei ole ihan läsnä yleisön edessä, niin ei anna kaikkeansa, eikä ole itse tyytyväinen vaikka keikan jälkeen yleisö tuleekin kiittelemään.

Tässä on yksi asia, joka varmasti vaikutti aikanaan mun masennukseenikin. Itsekritiikki. Me vaadimme itseltämme todella paljon. Onko se liikaa? Jos et koskaan pysty sanomaan että tämä on tänään tarpeeksi hyvä, niin silloin se on. Juttelin joskus erään rakennusalan pitkänlinjan ammattilaisen kanssa ja hän sanoi hienosti: ”On ammattitaitoa sanoa että tämä on tarpeeksi hyvä, koska nyppiä ja viilata voi loputtomiin!” Ja näin se on. Meidän pitää pystyä sanomaan: ”Tämä riittää. Olen tyytyväinen tähän, tiedän että pystyn parempaankin, mutta nyt tämä on hyvä!” Se on armollisuutta itseään kohtaa, se on lepoa, se on rentoutta. Ja se auttaa hymyilemään. Tämä ei suinkaan tarkoita, että työ pitäisi tehdä ns ”vasemmalla kädellä”. EI MISSÄÄN NIMESSÄ! Ammattilainen on ylpeä työstään ja sen laadusta. Mutta olin pitkään aina keikan jälkeen pahalla päällä, koska koin etten ollut antanut kaikkeani ja tiesin että voisin olla vielä parempi. Siltin keikan jälkeen moni tuli kiittämään ja sanomaan että oli hyvä keikka. Ymmärsin jossain vaiheessa, että vaikka itse en ollut tyytyväinen, olin tehnyt työni hyvin ja asiakas, eli yleisö, oli työni laatuun tyytyväinen. Ja ompahan seuraavalle kerralla vielä enemmän annettavaa.

Miettikääpä vaikka ensilunta. Maa peittyy hädintuskin 3mm paksuiseen höttöön. Jos pikkasen kosketkin siihen, niin alta paljastuu musta maa. Mutta olemme siitä aivan fiiliksissä. Meillä on 9v poika lähtenyt aamulla ulos kaverien kanssa, käynyt kaksi kertaa kotona syömässä, kun on kutsuttu, ja mennyt takaisin ulos pulkkamäkeen etc. Illalla kotiin tulee väsynyt poika toppavaatteet märkänä ja mudassa, mutta onnellisena ensilumesta. Me olemme tyytyväisiä siihen ensilumen tulokseen, vaikka tiedämme että olisi parempi että sitä olisi esim 10cm.

Annetaan itsellemme lupa olla tyytyväisiä työhömme tänään ja nostetaan jalat ylös. Nautitaan illalla kuppi kahvia tai lasi viiniä, mitä itsekukin haluaa.

Halailkaa toisianne.

-Sampsa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *